Kalkulačka na výpočet délky vlasce na cívku navijáku

Příprava na novou rybářskou sezónu je pro každého nadšence nezbytná a výběr správného množství vlasce na cívku navijáku je klíčovou součástí této přípravy. Správné navinutí vlasce nejen zlepšuje funkčnost vašeho vybavení, ale může mít i významný dopad na vaše rybářské úspěchy. V tomto článku se podíváme na to, jak optimálně navinout vlasec na cívku a proč je to důležité.

Důkladná údržba: Základní krok k úspěchu

Před zahájením rybářské sezóny je nezbytné provést důkladnou údržbu veškerého rybářského vybavení. Tento proces zahrnuje vše od organizace drobných doplňků, přes čištění tašek a futrálů, až po důkladné čištění prutů a mazání navijáků. Každý krok je důležitý pro zajištění hladkého průběhu rybaření po celou sezónu.

Navinutí nového vlasce: Klíč k efektivnějším náhozům

Klíčovým aspektem přípravy je správné navinutí nového vlasce na cívky navijáků. Plně zaplněná cívka nabízí jednoznačnou výhodu v podobě delších náhozů, díky menšímu tření při odvíjení vlasce. Navíc plná cívka esteticky vylepšuje vzhled navijáku a může pro některé rybáře představovat i určitý prestižní prvek.

Množství vlasce: Personalizovaný přístup

Množství vlasce, které se vejde na cívku, se liší v závislosti na velikosti cívky a průměru vlasce. Ti, kdo používají menší náviny vlasců (100-150 metrů), často zjistí, že na cívce zůstává dostatek místa pro další vlasec. Tato metoda má tu výhodu, že umožňuje lepší využití prostoru na cívce a zároveň šetří materiál.

Podkladový vlasec: Efektivní strategie

Použití podkladového vlasce je běžnou praxí mezi rybáři, kteří takto mohou efektivně využít kapacitu cívky. Podkladový vlasec zaplní část cívky a zbytek je doplněn novým vlascem podle aktuálních potřeb. Tento přístup nejenže šetří peníze tím, že snižuje potřebu drahého nového vlasce, ale také umožňuje snadné přizpůsobení množství vlasce aktuálním rybářským podmínkám.

Spočítejte si sami kolik vlasce potřebujete: 

 

Vlascové Kalkulačky

Výpočet bez podkladového vlasce

 

Výpočet při použití podkladového vlasce

 

×

Splátková kalkulačka ESSOX